Üniversite Dönemini Daha Verimli Geçirmek

Üniversite Dönemini Daha Verimli Geçirmek

Sadece derslere girip çıkarak vasat bir mezun olabilirsiniz. Bunun yerine sosyal ve kültürel bilgilerinizi geliştirmeye önem vermeli, eğitim programlarına, üniversite etkinliklerine katılmak gibi aktivitelerde bulunabilirsiniz. İlgi alanlarınıza uygun seçmeli dersleri seçin. Bu sayede tek bir yönde eğitim almamış, ilgi alanlarınıza yönelik eğitim de almış olursunuz. Bununla birlikte Farabi, Erasmus, Yandal ve Çift Anadal programlarına da başvuru yapabilir, eğitim hayatınızı geliştirebilirsiniz.

Ne olursa olsun dil öğrenme konusunda hırslı olmalısınız.

Önceliğiniz İngilizce dil bilgisine sahip olmak olsun. İngilizceden sonra farklı dillere geçiş yapabilirsiniz. Almanca, Rusça, Çince ve Arapça bilmeniz, şirket başvurularında sizleri ön plana çıkaracaktır.

Teknolojiyi sürekli olarak takip edin. Gelişen teknoloji ile birlikte okuduğunuz bölümdeki değişiklikler hakkında bilgi sahip olun. Gelecekte hayalini kurduğunuz meslek, teknolojiden etkilenecektir. Bu nedenle makinelerle ve teknolojiyle iletişim kurabilmek için kodlama tekniğini öğrenin.

İş başvurusu yaparken yeni mezunların en büyük problemi iş deneyimlerinin bulunmamasıdır. Bu durumun önüne geçmek için mutlaka staj programlarına dahil olun. Eğer staj yapamıyorsanız, yarı zamanlı olarak çalışabileceğiniz iş yerleriyle iletişime geçin.

Üniversite Dönemini Daha Verimli Geçirmek
Üniversite Dönemini Daha Verimli Geçirmek

Master ve Erasmus Programlarına Katılın

Üniversite döneminde yurt dışına açılmak, iş hayatındayken açılmaktan daha kolaydır. Üniversitede master yaparak ya da Erasmus programına katılarak yurt dışına çıkabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise Work and Travel yapmaktır.

Öğrenci Kulüpleri

Mutlaka öğrenci kulüplerine üye olun. Öğrenci kulüpleri, iş başvurunuzda özgeçmişinizde de belirtebileceğiniz bir bölüm olarak yer alacaktır. Ayrıca öğrenci kulüpleri aracılığı ile birçok işte gönüllü olarak çalışma fırsatı da yakalayabilir, bu işleri iş deneyimleri bölümüne yazabilirsiniz.

Kişisel gelişim

Kişisel gelişiminize önem verin. Kendinizi geliştirebilecek aktiviteler bulun. Spor, müzik, kitap okuma ya da seyahat etme gibi aktiviteler edinerek, yeni kültürleri, yeni yerleri keşfedin. Hobilerinizi geliştirin ve farklı hobiler edinin. Farklı hobiler edinmeniz sizlere mülakat yapacak olan İK yetkililerinin dikkatini çekecektir.

Kariyer planınızı yapın. Kariyer planınızı yapmak, okul hayatınıza da yön vermeyi sağlar. Kariyerinizin ne yönde gelişmesini istiyorsanız, alacağınız dersleri de o şekilde belirleyebilirsiniz. Bunun için sürekli olarak yeni gelişmeleri takip etmeniz gerekiyor. Eşsiz bir iş süreci geçirmek için mutlaka hedefleriniz olmalıdır.

Başarılı bir kariyer hayatının temeli, sevilen işi yapmaktan geçer.

Tutkulu olduğunuz meslek neyse, mutlaka bu iş alanı üzerinde yoğunlaşın. Tutkulu olduğunuz meslekten çok uzak bir bölüm okuyabilirsiniz. Belki de bölümünüz ile hayalinizdeki mesleği birleştirebilirsiniz, kim bilir?

Network

Her zaman karşınıza çıkacak olan fırsatları değerlendirin. Bu fırsatları elde edebilmek için geniş bir çevreye hakim olun, etrafınızda kaliteli bir network oluşturmak mükemmel fırsatları beraberinde getireceğini unutmayın. Üniversite yaşamınızda elde edeceğiniz çevre, gelecek iş yaşamınız için sizlere büyük bir artı sağlayabilir. Bunun için etkinliklere katılabilir, seminerlerde bulunabilir ya da sınıf arkadaşlarınızla vakit geçirmeyi deneyebilirsiniz.

Diğer Makaleler